NASA: місію до Урану запустять через 17 років

NASA: місію до Урану запустять через 17 років

Укрінформ
Якщо дослідникам вдасться подолати перешкоди, то перша місія на Уран буде запущена до 2034 року.

Про це повідомляє "Популярная механика".

«Місія, якій ми віддаємо перевагу, — це відправка супутника з космічним зондом. Вона забезпечить найвищу наукову цінність і дозволить глибоко вивчити всі аспекти системи кожної з планет: кільця, супутники, атмосферу, магнітосферу», — говорить співголова науково-дослідної групи Ice Giants Pre-Decada Емі Саймон.

Дослідники в першу чергу планують вивчити склад планет і їх внутрішню структуру. Крім того, вони хочуть зібрати дані про клімат і енергетичних полях, а також більше дізнатися про склад і принцип утворення кілець навколо Нептуна і Урана.

Зараз існує 4 ймовірні місії: три орбітальні апарати і обліт Урану, в ході якого буде використана вузькокутова камера — вона зафіксує деталі поверхні планети. Також дослідники планують використовувати космічний зонд, щоб занурити його в атмосферу Урану для вивчення рівнів газу і важких елементів.

Емі Саймон говорить: розуміння того, як утворилися Нептун і Уран, допоможе пояснити, як і чому крижані гіганти відрізняються від газових.

Поки на шляху до освоєння є кілька перешкод. Подорож займе не менше 14-ти років, а для його здійснення потрібно ядерна енергія, так як планети значно віддалені від Сонця. Крім того, плутоній-238, який використовує NASA, знаходиться в дефіциті, так як через міжнародних угод його виробництво було фактично заморожено до 2013 року.

При вдалому розкладі місія на Уран буде запущена до 2034 року. Але якщо фахівці NASA пропустять час запуску, вивчення крижаного гіганта доведеться відкласти ще на кілька років.

«Для Урану частота відповідних дат для запуску супутника впаде після 2034-го року», — говорить Марк Хофстадтер з Лабораторії реактивного руху NASA. — «Однак до 2036-го року ще є хороша можливість почати дослідницьку місію. А ось у випадку з Нептуном з-за неможливості гравітаційного маневру відправляти корабель після 2030-го року буде марно — доведеться чекати до 2041-го року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-