У Міненерго кажуть про збої у комп'ютерних мережах ПЕК через хакерів

У Міненерго кажуть про збої у комп'ютерних мережах ПЕК через хакерів

Укрінформ
У комп'ютерних мережах державних та приватних підприємств паливно-енергетичного комплексу України зафіксовано збої через втручання у їхню роботу, проте об'єднана енергосистема України працює безперебійно.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у Facebook.

"Об’єднана енергосистема України працює безперебійно. Сьогодні спостерігаються втручання в роботу підприємств паливно-енергетичного комплексу України. Зафіксовано збої в комп’ютерних мережах державних та приватних підприємств галузі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Міненерго, фахівці з’ясовують причини несанкціонованого втручання та ступінь загрози, вживаються заходи з метою недопущення втрати інформації та пошкодження технічних засобів.

Міністерство здійснює координацію роботи щодо забезпечення сталої роботи об’єднаної енергосистеми України.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, "Укрзалізниця", аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-