МОН зобов'язав видавництва надавати електронну версію підручників

МОН зобов'язав видавництва надавати електронну версію підручників

Укрінформ
Міністерство освіти і науки готове підтримувати проекти, що займаються створенням справді якісних електронних підручників з інтерактивними завданнями та мультимедійними додатками.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації роботи електронних підручників в одеській гімназії № 2, інформує прес-служба МОН.

«Ми вже рухаємося у напрямку переходу на електронні підручники. Відтепер видавництва обов’язково надаватимуть МОН електронну версію підручника, але цього недостатньо – маємо працювати над мультимедійними додатками, що є в таких підручниках у більшості цивілізованих країн світу. Є навіть держави, що не закуповують паперові підручники – виключно електроні», – розповіла Гриневич.

Директор та педагоги гімназії №2 пояснили переваги електронних підручників. Зокрема, вони дають змогу контролювати роботу школяра, є мультимедійними та інтерактивними, що цікаво для учнів, можуть бути доступними на багатьох гаджетах одночасно.

Розробники, які створюють платформи для інтерактивних підручників, наголошують, що така форма навчальних матеріалів значно дешевша за паперову. Також вони звертають увагу, що з року в рік держава змушена витрачати на підручники дедалі більше коштів.

«Кошти - річ важлива, але другорядна. Важливіше, що такий формат може бути цікавим для сучасних дітей, заохотити їх до навчання, а також стати фактором, у зв’язку з яким шкільний портфель стане легшим. Мені здається, що ваша платформа – гарна регіональна практика, яка заслуговує на поширення в усій Україні», – додала міністр.

Як повідомлялося, 15-16 червня 2017 року Гриневич здійснює робочу поїздку в Одеську область.

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-