Військова форма, що зупиняє кровотечу: Дніпропетровська ОДА допоможе з патентом

Військова форма, що зупиняє кровотечу: Дніпропетровська ОДА допоможе з патентом

Укрінформ
Дніпропетровська ОДА допоможе з реалізацією проекту одному з переможців конкурсу стартапів «Best Invest», проведеного в квітні, - учаснику АТО, медику Тарасу Балюку, що винайшов військову форму, яка зупиняє кровотечу.

Про це повідомив куратор проекту «Best Invest», директор «Інвестиційно-інноваційного центру» Олександр Коломійцев, передає кореспондент Укрінформу.

«Така форма збереже життя важкопораненим бійцям. Для її промислового випуску ще треба вирішити питання патентування розробки, технічних випробувань. У всьому цьому винахіднику допоможе облдержадміністрація. Також ми будемо клопотати перед Міністерством оборони України про необхідність випуску такої форми в промислових обсягах», - зазначив Коломійцев.

За його словами, реалізація проекту Тараса Балюка гостро актуальна й зараз, бо дає можливість врятувати від найтяжких ран десятки українських бійців. 

Форма зупиняє кровотечу одним рухом: у неї вбудовано джгути, які за потреби приводяться в дію і, затягуючись, зупиняють кровотечу.

Як говорить автор винаходу, секрет тут простий – у форму вшиті джгути і їх неможливо загубити. При цьому сторонньої допомоги вже не потрібно. На створення такої форми Тараса надихнула участь в АТО, де він як медик особисто рятував життя бійцям. А втілювати ідею у життя допомагали мама і брат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-