Тунель Hyperloop дозволить потягам долати 600 кілометрів за півгодини

Тунель Hyperloop дозволить потягам долати 600 кілометрів за півгодини

Відео
Укрінформ
Компанія-переможець конкурсу SpaceX у реалізації проекту Hyperloop планує побудувати тунель, який забезпечить рух поїзда в вакуумі.

Про це повідомляє Популярна механіка.

"У Нідерландах інженери компанії Hardt Global Mobility приступили до будівництва тунелю Hyperloop для тестування надшвидкісного поїзда, який зможе розганятися до 1220 км/год, долаючи відстань у 600 км за 30 хвилин".

Це проект винахідника Ілона Маска. Мільярдер представив технологію «гіперпетлі» (Hyperloop) у 2013-му році. Тоді він розповів, що надшвидкісні потяги, що курсують в тунелі, будуть долати відстань від Лос-Анджелеса до Сан-Франциско (610 км) в два рази швидше літака — всього за півгодини.

Hyperloop - це тунель-труба, яка буде забезпечувати рух поїзда (вагона-капсули) в ваккуме.

Компанія Маска SpaceX оголосила конкурс на реалізацію проекту. Тім Хаутер, засновник компанії Hardt Global Mobility, разом зі своїми однокурсниками з Делфтського технічного університету став переможцем конкурсу SpaceX в січні цього року. Днями його компанія відкрила в Нідерландах центр з проведення масштабних випробувань проекту Hyperloop.

За допомогою декількох інвесторів, серед яких, наприклад, будівельна фірма BAM і компанія «Нідерландська національна залізниця», Хаутер планує монетизувати проект. Разом вони побудують тунель завдовжки 30 м, встановлять всередині рейки і допрацюють дизайн «шаттла».

У Hardt Global Mobility заявили, що планують відкрити тунель Hyperloop в 2021 році. Потяги курсуватимуть між Амстердамом і Парижем, а час у дорозі тановитиме 30 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-