У США запатентували

У США запатентували "космічний трамвай" SpaceTram

Відео
Укрінформ
Американський інженер Джеймс Пауелл, один з винахідників технології магнітної левітації, розробив електромагнітну гармату для запуску апаратів в космос без використання звичних ракет.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Система SpaceTram, яку заповзятливий винахідник вже запатентував, використовує технології вакуумного транспорту Hyperloop і потягів на магнітній левітації. Космодром буде являти собою велику вакуумну трубу, спрямовану вгору. Оскільки тертя в ній відсутня, поміщений всередину об'єкт буде здатний розігнатися до швидкості, близької до другої космічної", - зазначається в публікації.

Таким чином «космічний трамвай» подолає гравітацію планети, або, за необхідності, залишиться на орбіті. Система безракетного запуску першого покоління буде здатна працювати з апаратами вагою до 100 кілограмів, а друге покоління буде оперувати базовими капсулами з пасажирами на борту.

За задумом Пауелла, перевантаження у вакуумній трубі будуть відносно низькими, близько 2−3g, тому не зажадають від мандрівників професійної підготовки, яку проходять космонавтів. За допомогою SpaceTram космічні апарати зможуть запускати навіть ті країни, які не могли собі цього дозволити через величезної вартості ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-