Санкції захистять державні мережі від кібератак із Росії - РНБО

Санкції захистять державні мережі від кібератак із Росії - РНБО

Укрінформ
Санкції проти російських виробників програмного забезпечення спрямовані на зменшення можливостей здійснення Росією кібератак проти державного сектору економіки України.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО Валентин Петров під час “круглого столу” у Києві на тему: “Нові санкції щодо країни-агресора: що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Санкції стосуються не програмних продуктів, а фізичних чи юридичних осіб. У даному випадку, якщо ми говоримо про ІТ-сферу, то це стосується розробників, поширювачів, фірм, які надають підтримку чи пов’язані з ІТ-індустрією. Чим це обумовлено? Звичайно, із загрозами у сфері безпеки. Питання №1 - коли розслідували атаки на фінансовий сектор, які відбулися у грудні минулого року, то виявилося, що на переважній більшості вражених машин було встановлено російське програмне забезпечення. Як кажуть класики за порєбриком: “Совпадение? Не думаю!”, - сказав він. 

Представник РНБО зазначив, що російське ПЗ надає потенційну можливість несанкціонованого доступу. “Ми припускаємо, що російське програмне забезпечення, перш за все, надає потенційну можливість несанкціонованого доступу до інформації. Можливість надання шкоди цілісності, доступності та повноті інформації - це ще один аспект, пов’язаний з кібербезпекою”, - заявив Петров, коментуючи запровадження санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про запровадження нових санкцій проти Росії. До санкційного списку увійшли 1228 фізичних осіб і 468 — юридичних. 

Зокрема, санкції введені проти ТОВ "Яндекс" (Москва) і "Яндекс.Україна", російських компаній - розробників антивірусів "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-