Хакери зібрали через WannaCry $42 тисячі

Хакери зібрали через WannaCry $42 тисячі

Укрінформ
Хакери, які організували вірусну атаку WannaCry, зібрали зі своїх жертв 23,5 біткоіна або $42 тис. за поточним курсом.

Про це повідомляє The Times.

За інформацією організації Elliptic, що відстежує незаконні операції з біткоін-платежами, зловмисники отримали понад 100 переказів. Від своїх жертв вони вимагали в якості викупу для розблокування системи 300 доларів у біткоінах і зібрали загалом $42 тисячі.

Правоохоронці відслідковують три онлайн-рахунки, які хакери вказали для оплати викупу. Але поки зловмисники не намагалися зняти гроші, очевидно, знаючи, що їх можуть відстежити правоохоронні органи.

Більшість платежів були зроблені з Європи і Росії, проте географічні дані переказів не точні, стверджує співзасновник компанії Elliptic Том Робінсон.

Як повідомлялося, вірус WannaCry заражає комп'ютер, шифруючи всі збережені на ньому дані. 12 травня десятки тисяч комп'ютерів по всьому світу були заражені цим вірусом. WannaCry також атакував комп'ютери в Україні та Росії. Зокрема, в РФ були заражені комп'ютери Слідчого комітету і МВС, а також оператора мобільного зв'язку Мегафон. У Великобританії вийшли з ладу комп'ютерні системи в багатьох лікарнях.

Як запевнили в Держспецзв'язку, в Україні більшості випадків інфікування інформаційних систем державного сектора програмою WannaCrypt вдалося уникнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-