Українці створили

Українці створили "розумні футболки", що роблять кардіограму під час тренувань

Відео
Укрінформ
Український підприємець Олексій Виноградов і кардіолог Дмитро Федьків створили "розумні футболки" HeartIn, що роблять електрокардіограму в реальному часі під час занять спортом.

Як повідомляє Аin.ua, винахід вивели на краундфандингову платформу Kickstarter і він уже зібрав $18 000 при необхідних $15 000.

Творці "розумних футболок" переконані, що допоможуть бажаючим більш ефективно займатися спортом і відстежувати аномалії в роботі серця.

"Люди не хочуть купувати майку просто заради діагностики. Так народилася ідея поєднати процес: видати дуже точні показники пульсу і варіабельності ритму серця, додати звіти за результатами тренувань, і загорнути це в гарний зручний додаток, і в процесі робити діагностику", - розповів Виноградов.

HeartIn складається з двох компонентів - футболки з електродами, які знімають показники роботи серця, і пристрою з Bluetooth-модулем. Його батарея працює до 24 годин.

Винахідники обіцяють, що футболки будуть досить міцні, щоб витримувати активні тренування і прання в машинці.

Дата виробництва на Kickstarter намічена на вересень цього року, але Виноградов каже, що масове виробництво почнеться вже протягом тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-