Німецький залізничний концерн атакували хакери

Німецький залізничний концерн атакували хакери

Укрінформ
Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn (DB) став у п'ятницю ввечері черговою жертвою хакерів, які стоять за масованою кібератакою на різні організації та установи по всьому світу. 

У ряд комп'ютерних систем DB запущено шкідливу програму WannaCry (WannaDecrypt0r), яка вимагає кошти за розблокування. Під ударом опинився як мінімум один із семи регіональних диспетчерських центрів компанії, повідомляє видання Funke Mediengruppe, інформує DW

"У Ганновері з ладу виведені всі диспетчерські системи управління, частину комп'ютерів було вирішено відключити. Кібератака, в першу чергу, могла позначитися на режимі руху потягів на північному напрямку. Точні масштаби події зараз встановлюються", - йдеться у повідомленні.

У соцмережах стали також з'являтися фотографії користувачів, на яких видно табло відправлення потягів на вокзалах з оповіщеннями програми WannaDecrypt0r 2.0 про зашифрування файлів та вимогами про виплату викупу. Знімки були зроблені, зокрема, на головному вокзалі Франкфурта-на-Майні і на регіональному вокзалі Дрездена-Нойштадта.

Різні організації та установи по всьому світу в п'ятницю, 12 травня, зазнали масованої хакерської атаки. Загрози були виявлені в Росії, на Тайвані, в Іспанії, в Україні та в інших країнах. У Великій Британії вишли з ладу комп'ютерні системи у багатьох лікарнях. Загалом відомо про понад 45 тисяч випадків зараження вірусом в 74 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-