Записувати думки і чути шкірою: Facebook розробляє технології майбутнього

Записувати думки і чути шкірою: Facebook розробляє технології майбутнього

Укрінформ
У Facebook розробляють інтерфейс, який дозволить керувати комп'ютером силою думки, і технологію передачі звуку через шкіру.

Про це розповіла керівник лабораторії Building 8 Регіна Дуган, повідомляють "Ведомости".

Про створення Building 8 (8 – це кількість букв в слові Facebook) Марк Цукерберг повідомив у минулому році. Також він повідомив, що керувати відділом буде Дуган, яка прийшла з відділу Google із розробки нових технологій. Після цього представники Facebook давали зрозуміти, що компанія веде розробки в сфері віртуальної реальності, штучного інтелекту тощо.

Дуган заявила на галузевій конференції в Сан-Хосе, що 60 розробників зараз створюють інтерфейс між мозком і комп'ютером, який дозволить людині «друкувати» текст виключно зусиллям думки, без використання яких-небудь вживлених у голову сенсорів. Для цього вони збираються задіяти оптичне сканування мозку до 100 разів на секунду, щоб вловити уявне вимовляння слів. Мета – домогтися, щоб цей інтерфейс дозволяв користувачу таким способом друкувати до 100 слів за хвилину, повідомляє TechCrunch.

Робота над проектом ведеться тільки шість місяців. З Building 8 співпрацюють провідні технологічні та медичні університети і лабораторії.

Ще, за словами Дуган, ведеться розробка технології сприйняття звуків через вібрації, що передаються через шкіру. Створюються програми і обладнання, яке дозволить шкірі повторювати роботу вуха і перетворювати звук на певні частоти, які потім сприймаються мозком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-