NASA показало супутник Сатурна

NASA показало супутник Сатурна

Фото
Укрінформ
Станція Cassini передала на Землю знімок супутника Сатурна Атласа.

Знімок був зроблений станцією, коли вона знаходилася на відстані 11 тисяч кілометрів від поверхні супутника, повідомляється на сайті NASA.

Зазначається, що нові знімки, які стали найбільш чіткими зображеннями Атласа, дозволять вченим отримати нові дані про його форму і геологію. Діаметр Атласа становить 30 кілометрів, він обертається навколо кільця А – найбільш крайнього і яскравого з кілець Сатурна.

Як нагадує "Дзеркало тижня", космічна станція Cassini-Huygens, вартість якої становить більш як 3 мільярди доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана. Cassini названа на честь італійського науковця Жана Доменіко Кассіні, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл Кассіні), а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів. Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонда Huygens (European Space Agency). Місія Cassini є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейське космічне агентство) та Італійського космічного агентства. Одне з досягнень вчених NASA, досліджують фотографії з Cassini, - виявлення рідкої води в глибині Титану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-