Бригада роботів побудувала в Німеччині вуглеводневий павільйон

Бригада роботів побудувала в Німеччині вуглеводневий павільйон

Відео
Укрінформ
Студенти та дослідники з університету в Німеччині побудували павільйон із вуглецевого матеріалу "руками" безпілотних дронів і роботів.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Конструкція павільйону була спроектована з використанням багатопрофільної команди архітекторів, інженерів та біологів, а за основу лягла структура шовкової нитки личинок метеликів. Проект отримав робочу назву ICD/ITKE Research Pavilion 2016/7, і в результаті на його спорудження пішло близько 177 км вуглеводневого волокна, просоченого смолою для фіксації", - зазначається в публікації.

Наразі виробництво вуглеводневого волокна коштує занадто дорого, щоб цей матеріал широко використовувався в будівництві, незважаючи на те, що він має виняткові властивості.

Команда Штутгарта пояснює, що у сучасній архітектурі велика вага конструкцій часто відіграє визначальну роль, і легкі, міцні углеволоконные композити були б дуже доречні.

Через невелику вагу будівельні матеріали можуть піднімати навіть роботи і безпілотні літальні апарати, які команда і задіяла на будівництві. В експериментальній установці вчені розмістили два промислових маніпулятори, що володіють потужністю і точністю, необхідними для намотування волокна. Відтак вийшла автономна система, що протягує волокно в потрібному напрямку, причому в якості транспортера використовувався літаючий дрон, виконаний на замовлення спеціально для проекту.

Павільйони, натхненні природним, біологічним дизайном — це традиція Штутгарта. Торішній імітував будову морського їжака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-