Гройсман доручив вивчити можливості створення в Україні технопарку, як у Стамбулі

Гройсман доручив вивчити можливості створення в Україні технопарку, як у Стамбулі

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройман у Стамбулі відвідав технопарк Istanbul та зустрівся із керівництвом Асоціацій підприємств оборонного та аерокосмічного комплексу SAHA Istanbul і обговорив можливості створення груп під розробку спільних проектів в окремих сферах.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Глава українського уряду зауважив, що проведені зустрічі протягом офіційного візиту до Турецької Республіки свідчать про значні перспективи розвитку співробітництва країн.

Він нагадав, що торік було проведено десятки зустрічей щодо вивчення можливостей співробітництва України та Туреччини. "Давайте 2017 рік зробимо роком конкретних проектів. Я буду усіляко це підтримувати, супроводжувати, і я би хотів, щоби у нас був спільний успіх. Тут я висловлюю позицію свою і Президента України", - підкреслив Прем’єр.

Українська наука, особливо в аерокосмічному секторі, літакобудуванні, військовій сфері є дуже якісною і результативною, наголосив Гройсман.

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр доручив вивчити можливості створення технопарку в Україні на кшталт технопарку у Стамбулі, який розкриє увесь потенціал української науки і технологій.

У свою чергу, керівництво технопарку Istanbul висловило готовність виділити безкоштовне місце у технопарку в Стамбулі для одного університету та підприємства з України.

У технопарку Гройсман ознайомився із роботою компаній технопарку, зокрема Roketsan, оглянув роботу симулятора системи управління бойовим кораблем Yaltes та науково-технічної лабораторії-інкубатора для новостворених компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-