Mozilla відмовилася від розробки Firefox OS

Mozilla відмовилася від розробки Firefox OS

Укрінформ
Спроба створення успішного продукту для споживчих інтернет-пристроїв провалилася й Mozilla повертається від спроб запустити та впровадити комерційні продукти до орієнтації на дослідження і розробку нових технологій.

Про це пише Hyser.

"У Mozilla підтвердили своє рішення відмовитися від розробки Firefox OS. Мова йде про операційну систему для Інтернету речей з відкритим вихідним кодом. Фірма вже закрила проект і розформувала команду з 50 інженерів. Цього варто було очікувати ще тоді, коли компанія вирішила припинити продажі смартфонів на Firefox OS", - йдеться у публікації.

Розробник браузера Firefox позбувся віце-президента з "підключених" пристроїв Арі Джааксі і директора ПЗ Бертрана Неві. У самій Mozilla додали, що компанія займеться дослідженнями і передовими розробками замість того, щоб витрачати час і ресурси на запуск і масштабування комерційних продуктів з Інтернету речей.

Вперше новини про Firefox OS з'явилися в 2013 році. Платформа була сфокусована на веб-додатках, на відміну від популярних Android і iOS. Однак компанії не вдалося зацікавити потенційних покупців. В результаті, спочатку припинилися продажі смартфонів на Firefox OS, а тепер зупинений і сам проект платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-