Mozilla буде швидше завантажуватиме веб-сторінки

Mozilla буде швидше завантажуватиме веб-сторінки

Укрінформ
Браузерний движок являє собою програму, яка перетворює веб-код сторінки в форматоване зображення, яке ми бачимо в кінцевому підсумку, коли заходимо на сайт.

Популярні браузери використовують різні движки виведення веб-сторінок: Chrome і Opera віддають перевагу Blink, Safari використовує WebKit, повідомляє 4pda.ru.

"Движок Firefox називається Gecko, і йому вже чимало років - він був розроблений ще в далекому 1997 році для Netscape Navigator. Зрозуміло, Gecko відтоді не раз еволюціонував, але його солідного віку це не скасовує. Mozilla постійно працює над тим, щоб зробити свій браузер Firefox швидшим, і спеціально заради досягнення даної мети був запущений Project Quantum", - пише портал.

Це спроба замінити деякі компоненти Gecko кодом значно свіжішого движка Servo. Розробку Servo спонсорувала сама компанія Mozilla, але оскільки проект Servo ще далекий від завершення, Quantum обмежиться лише запозиченням з нього деяких вже готових напрацювань.

Як повідомляє androidpolice.com, по суті, це тимчасова альтернатива, поки Servo не доведуть до пуття, щоб він зміг повністю замінити Gecko в браузері Firefox.

Слід зазначити, що за попередніми даними, браузерний движок Servo має виявитися дуже швидким.

Mozilla розраховує випустити нову версію браузера з поліпшеннями Quantum наприкінці 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-