SpaceX перед повторним запуском провів вогневі випробування Falcon 9

SpaceX перед повторним запуском провів вогневі випробування Falcon 9

Відео
Укрінформ
SpaceX провела вогневі випробування стартового двигуна Falcon 9, який у квітні 2016 року підняв у космос ракету з вантажем для МКС і успішно повернувся назад.

Компанія планує незабаром повторно запустити ступінь Falcon 9, із посиланням на Arstechnica пише hightech.

"SpaceX розповіли, що одним із клієнтів, які погодилися відправити в космос вантаж на використаній ракеті, став супутниковий оператор SES. Він планує вивести на орбіту геостаціонарний супутник SES-10. Дата повторного запуску ще не призначена, але успішне випробування ступені, котра повернулась на землю, дозволяє припустити, що запуск відбудеться у березні", - зазначається в публікації.

Компанія Ілона Маска повернула на землю 7 ступенів за останні 13 місяців. Але повторного запуску жодної з них досі не здійснювалося. Зараз SpaceX максимально близька до цього. Якщо компанії вдасться відновлювати ступені швидко і дешево, то з'явиться сенс у підтримці технології.

Якщо повторний політ Falcon 9 відбудеться в березні, це означатиме, що знадобилося 11 місяців на підготовку відробленої ступені до нового старту — не найоптимальніший розклад, але треба враховувати, що це відбувається вперше.

Маск розповів, що показники покращаться, якщо технологія виявиться економічно вигідною. За його словами, наступне повернення ступені Falcon 9 на Землю має остаточно відпрацювати схему поновлюваних польотів.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-