Маск оприлюднив дослідження з вживлення людині штучного інтелекту

Маск оприлюднив дослідження з вживлення людині штучного інтелекту

Укрінформ
Американський підприємець і власник компаній Tesla і Space Х Ілон Маск оприлюднив перелік правил проведення досліджень і розробок у галузі штучного інтелекту.

Про це повідомляють Новини Ю.

Маск довгий час стверджував, що штучний інтелект значною мірою розширить можливості людини, а не буде змагатися з ним. Він активно шукав способи оцінити і зменшити чи зовсім усунути потенційні ризики протистояння людини і машини.

І ось у понеділок, 30 січня, він оприлюднив перелік правил проведення досліджень і розробок у галузі штучного інтелекту, які були складені групою вчених — членів інституту «Майбутнє для життя», де Ілон Маск є одним з членів правління.

Він також повідомив, що через місяць, можливо, відбудеться презентація пристрою, який як раз і є прикладом розширення можливостей людського інтелекту за рахунок спеціального пристрою під назвою «нейронний шнур». Деталей щодо цього пристрою вкрай мало, проте за словами самого Ілона Маска відомо, що «нейронний шнур» є шнуроподібним елементом, що дозволяє людському мозку вступати у взаємодію з комп'ютерними системами. Цей шнурок може бути вбудований безпосередньо у мозок людини і дозволить штучним чином підвищити інтелектуальні можливості. Сам Ілон Маск пропонує розглядати це як «наявність лімбічної системи, кори головного мозку і деякої цифрової надбудови поверх усього вищезазначеного, яка може працювати в абсолютному симбіозі з мозком».

Нейронний шнур буде свого роду інтерфесом для нейронів кори головного мозку. Маск також зазначає, що встановлення даного елементу не обов'язково має бути складною операцією на головному мозку, пристрій може бути встановлено і в одну з артерій чи вен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-