Ілон Маск таки почав рити тунель під Лос-Анджелесом

Ілон Маск таки почав рити тунель під Лос-Анджелесом

Фото
Укрінформ
Засновник SpaceX і Tesla Motors Ілон Маск запустив роботу з будівництва тунелю в Лос-Анджелесі, який, за початковим задумом, повинен пов'язати офіси двох його компаній.

Про це, як повідомляє TJ, повідомляє Wired.

"За даними Wired, на минулих вихідних робітники розкопали «тестову траншею» біля офісу SpaceX, поблизу аеропорту Лос-Анджелеса. Завширшки вона становить 30 футів (приблизно 9 метрів), в довжину — 50 футів (15 метрів), а в глибину — 15 футів (4,5 метра). Куди саме пройде тунель — до аеропорту або офісу Tesla — поки невідомо", - вказується в повідомленні.

Перед початком зведення об'єкта Маск зізнався, що «поняття не має, що робить».

Маск назвав проведені роботи стартом експерименту. Засновник SpaceX і Tesla планує з'ясувати, що необхідно для збільшення швидкості будівництва: її мають намір підвищити на 500-1000%.

Як пише Wired, для робіт на території двох компаній їх засновник обійдеться без додаткових погоджень. Однак для продовження тунелю до аеропорту Лос-Анджелеса Маску потрібно обговорити проект з міською владою і отримати від них дозвіл.

У бесіді з The Verge Маск запевняв, що тунелі — це єдиний спосіб позбутися від пробок. За його словами, безпілотні автомобілі тільки погіршать ситуацію на дорогах, оскільки зроблять особистий транспорт ще більш доступним. Західні ЗМІ з посиланням на дослідження дорожніх експертів повідомляли, що тунель, навпаки, призведе до зростання трафіку.

Вперше Маск оголосив про проект у грудні 2016 року. Тоді він поскаржився на пробки між офісами двох своїх компаній, одна з яких розташована в Кремнієвій долині, а інша — в Лос-Анджелесі.

Фото: Wired

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-