На орбіту вивели перший за 25 років німецький супутник

На орбіту вивели перший за 25 років німецький супутник

Укрінформ
У ніч проти суботи, 28 січня, вперше за останні 25 років в космос запущено телекомунікаційний супутник Hispasat 36W-1, розроблений і вироблений у Німеччині.

Як повідомляє DW, російська ракета-носій "Союз-СТ-Б" із німецьким супутником стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані о третій годині за київським часом.

Цей супутник іспанської телекомунікаційної компанії Hispasat - перший, побудований на базі нової космічної платформи для відносно невеликих, тритонних супутників SmallGEO. Вона була створена бременською компанією OHB System в рамках програми Європейського космічного агентства (ESA). Німецький центр авіації та космонавтики (DLR) фінансує програму SmallGEO в розмірі 150 мільйонів євро з коштів федерального міністерства економіки.

Перший політ в рамках SmallGEO вважається у ФРН важливим рубежем, оскільки Німеччина вперше більш ніж за 25 років знову створила супутник для телекомунікаційного ринку.

Hispasat 36W-1 працюватиме на висоті 36 тисяч кілометрів на геостаціонарній орбіті та надаватиме телекомунікаційні сервіси регіонам Південної Америки та Європи, а також Канарським островам. Термін служби супутника, вартість якого становить близько 240 мільйонів євро, становить 15 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-