Церера вкрита

Церера вкрита "шубою" з уламків астероїдів - NASA

Укрінформ
Використовуючи дані, зібрані за допомогою обсерваторії-літака NASA SOFIA, (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), команда астрономів на чолі з П'єром Вернацца (Pierre Vernazza) з Астрофізичної лабораторії в Марселі, Франція, відкрила присутність на поверхні Церери значних кількостей матеріалу, який, швидше за все, є фрагментами інших астероїдів.

Про це повідомляє Український телекомунікаційний портал, грунтуючись на даних інституту пошуків позаземного розуму SETI.

“Астрономи звикли відносити склад речовини Церери, так само як і склад речовини 75 відсотків усіх астероїдів Головного астероїдного поясу, до класу C, грунтуючись на тому, що всі ці астероїди мають однаковий колір. Однак нові дані, отримані за допомогою обсерваторії NASA SOFIA в середній частині ІЧ-діапазону, показують, що Церера за складом істотно відрізняється від астероїдів C-класу, розташованих на прилеглих орбітах – що докорінно змінює звичне розуміння взаємовідносин між Церери і невеликими астероїдами. Згідно з результатами нового дослідження поверхню Церери покрита шаром мінералу піроксену товщиною в декілька мікрон", - зазначається в публікації.

Результати дослідження вступають у протиріччя з прийнятою в даний час класифікації складу речовини Церери, вказуючи на те, що це найбільше тіло Головного астероїдного поясу, що розташоване в Сонячній системі між орбітами Марса і Юпітера, вкрите шаром матеріалу, що приховує його справжній склад

Як припускають автори роботи, цей шар міг утворитися з частинок міжпланетної пилу, а безпосередньо під ним можуть розташовуватися значні кількості багатих на воду порід, таких як глини і карбонати, на що вказують також і результати моделювання складу речовини Церери на основі даних, зібраних раніше за допомогою місії Dawn.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-