Вихід російських астронавтів у космос можуть перенести: немає скафандра

Вихід російських астронавтів у космос можуть перенести: немає скафандра

Укрінформ
Єдиний запланований на 2017 рік вихід російських астронавтів у відкритий космос можуть перенести через втрату скафандра нового покоління "Орлан-МКС" в результаті аварії вантажного корабля "Прогрес МС-04".

Про це повідомив ТАСС виконавчий директор Роскосмосу з пілотованих космічних програм Сергій Крикальов.

"Поки (один намічений на цей рік вихід у відкритий космос) залишається, але він планувався в тому числі для випробування нових скафандрів, а один зі скафандрів не доставлений. Через те, що частину обладнання ми втратили, зараз переглянуть програму виходів", - сказав Крикальов.

За його словами, немає термінової необхідності в тому, щоб провести вихід у відкритий космос цього року.

До моменту доставки двох скафандрів програма виходу у відкритий космос стане зрозуміла, вважає Крикальов. Перший скафандр планується відправити на кораблі "Прогрес МС-05", який стартує наприкінці лютого, другий - на одній із наступних вантажівок. Співрозмовник агентства уточнив, що на станції знаходяться скафандри "Орлан-МК" попереднього покоління, в яких космонавти можуть вийти у відкритий космос, якщо виникне така необхідність.

Вантажний корабель "Прогрес МС-04", запущений 1 грудня з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія "Союз-У", був втрачений на 382-й секунді польоту на висоті 190 км над Тувою, більшість його уламків згоріли у щільних шарах атмосфери. Корабель віз на станцію 2,5 тонни вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-