Nokia та Apple зійдуться у судовій битві

Nokia та Apple зійдуться у судовій битві

Укрінформ
Фінська компанія Nokia подала кілька судових позовів проти американської корпорації Apple за порушення 32 патентів на різноманітні технології.

Про це пише Reuters.

«Позови Nokia, подані до німецьких судів Дюссельдорфу, Мангайму та Мюнхену, а також до суду східного району Техасу у США, покривають патенти на дисплеї, інтерфейс користувача, програмне забезпечення, антени, мікросхеми та кодування відео», - зазначає Reuters.

На переконання юристів Nokia, компанія Apple використовує у деяких своїх пристроях патентовані Nokia технології, при цьому не виплачуючи роялті. «Погодившись у 2011 році на отримання ліцензій на деякі патенти Nokia, Apple відкинула подальші пропозиції Nokia ліцензувати інші патентовані винаходи, які використовуються у багатьох продуктах Apple», - повідомили у компанії Nokia.

Нагадаємо: раніше цього тижня Apple подав судові позови проти компаній Acacia Research Corp та Conversant Intellectual Property Management Inc, обвинувачуючи їх у змові з Nokia із метою отримання непомірних доході від Apple. «Ми завжди охоче платили справедливу ціну за отримання прав на технології, що використовуються у наших продуктах. На жаль, Nokia відмовилася чесно оформити ліцензії на свої патенти і тепер використовує тактики патентного шантажу у намаганні витягти гроші з Apple, вимагаючи виплати роялті за винаходи, до яких вона не має жодного стосунку», - зазначив тоді речник Apple Джош Розенсток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-