Tesla штрафуватиме за паркування на станціях зарядки

Tesla штрафуватиме за паркування на станціях зарядки

Укрінформ
Корпорація Tesla ввела фінансовий збір за простій електромобілів на станціях швидкої зарядки.

Про це повідомляє Naked science.

"Приводом для рішення послужили звернення клієнтів Tesla. Автовласники скаржилися на відсутність вільних місць для зарядки на станціях Supercharger. Зокрема, машини можуть залишатися на деяких станціях годинами, не даючи можливості іншим електромобілям підключитися до мережі. Таким чином недобросовісні водії перетворювали станції на безкоштовну парковку", - зазначається в публікації.

Згідно з новими правилами, незадовго до закінчення зарядки акумулятора власник електромобіля буде отримувати перше повідомлення. Після закінчення процедури він отримає друге повідомлення, і повинен буде протягом п'яти хвилин відігнати машину. Якщо цього не сталося, буде стягуватися плата за простій в залежності від країни — в США її розмір становитиме 40 центів за хвилину.

Очікується, що цей захід відучить водіїв перетворювати станції зарядки на парковки.

У компанії відзначають, що в майбутньому в їх електромобілях з'явиться серійна функція від'їзду з зарядної станції на заздалегідь заготовлену парковку. Передбачається, що в цьому випадку електромобіль буде відключатися від Tesla Supercharger самостійно. Чи буде при цьому скасована плата за простій, не уточнюється.

Зараз у світі працюють 769 станцій швидкої зарядки Tesla Supercharger з 4876 точками підключення. Акумулятор машини ємністю 90 кіловат-годин такі станції дозволяють зарядити до 80 відсотків за 40 хвилин до 100 відсотків за 75 хвилин.

Власники електромобілів Tesla, придбаних до 1 січня 2017 року, будуть користуватися станціями безкоштовно протягом терміну експлуатації машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-