Uber ігнорує вимоги влади Каліфорнії

Uber ігнорує вимоги влади Каліфорнії

Укрінформ
Компанія Über заявила, що має намір проігнорувати вимоги влади Сан-Франциско отримати дозвіл на тестові поїздки своїх автопілотованих автомобілів.

Як повідомляє BBC, Uber на цьому тижні приступила до випробувань на дорогах Каліфорнії автомобілів з функцією самокермування, однак департамент автотранспорту штату наполягає, що для проведення подібних тестів необхідно отримати спеціальну ліцензію.

"Це незаконно для компанії використовувати свої безпілотні автомобілі на громадських дорогах до отримання дозволу на тестові поїздки", - йдеться в листі, який департамент автотранспорту направив Über.

Інші компанії, в тому числі Google і Tesla, перед початком використання своїх безпілотних автомобілів отримали відповідний дозвіл від влади. Компанії, що отримали ліцензію, зобов'язуються покривати всі витрати з "страховим випадком" при ДТП і повідомляти про всіх нештатних випадках з безпілотними автомобілями.

У Über вважають, що необхідності в отриманні дозволу немає, оскільки у водійському кріслі безпілотного таксі є людина, яка в разі виникнення нештатної ситуації, може взяти управління.

Віце-президент Über Ентоні Левандовський підкреслив, що компанія взяла до уваги вимогу влади, однак, за його словами, дозвіл потрібен тільки для автомобілів, в яких немає оператора, який стежить за ситуацією на дорозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-