Вчені встановили зв'язок метаболізму з імунітетом

Вчені встановили зв'язок метаболізму з імунітетом

Укрінформ
Вчені з Єльської медичної школи встановили, що миші з ГРВІ (спричинена вірусом) краще видужували, якщо їх годували. Натомість при бактеріальному зараженні годування прискорювало летальний наслідок.

Про це повідомляє meddaily.ru.

В принципі, і у тварин, і у людей досить поширена відмова від їжі під час хвороби. З'ясувалося, це правильна стратегія, але тільки в деяких випадках. Отже, в рамках першого експерименту мишей заражували бактеріями Listeria (часто провокують отруєння). Тварини переставали їсти і в підсумку видужували, пише The Daily Mail.

Однак, коли їх примушували їсти, ті вмирали. Експерти з'ясували, що смерть провокувала солодка їжа. Тварині вдавалося вижити тільки у випадку споживання білка і жирів, але відмови від глюкози.

Іншу групу мишей заразили вірусом грипу. І був виявлений протилежний ефект. Тварини виживали, коли їх силоміць годували солодким. Смерть наставала після голодування. Введення мишам 2-DG, препарату, що перешкоджає метаболізму глюкози, рятувало мишей з бактеріальною інфекцією і вбивало тварин з вірусною інфекцією.

Все це демонструє прямий зв'язок метаболізму та імунітету. Тепер вчені хочуть дослідити вплив сну на перебіг інфекцій.

Фото: The Daily Mail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-