Завершився експеримент із симуляції життя на Марсі

Завершився експеримент із симуляції життя на Марсі

Укрінформ
НАСА закінчила експеримент, що тривав один рік. Команда з шістьох науковців жила на Гаваях в умовах, в яких люди, за очікуванням вчених, будуть жити на Марсі.

Про це повідомляє BBC.

З 29 серпня 2015 року група перебувала в майже повній ізоляції. Шестеро людей жили в дуже невеликій куполоподібній споруді без свіжого повітря, свіжої їжі і можливості хоч би як залишитися на самоті. З продуктів харчування у них були переважно консерви.

Учасники експерименту могли виходити на вулицю тільки у спеціальних костюмах.

Вчені вважають, що приблизно так житимуть астронавти, які полетять на Марс. Тривалість місії, за їх оцінками, може скласти від одного року до трьох років.

Дослідження провів Гавайський університет за підтримки НАСА. Вчені намагалися зрозуміти, як людина почувається в подібних умовах.

Зараз, за словами організаторів симуляції, учасники хочуть поїсти свіжої їжі і скупатися в океані. В експерименті брали участь французький астробіолог, німецький фізик і чотири американця - пілот, архітектор, журналіст і агроном.

Експеримент НАСА став другим за тривалістю подібним дослідженням у світі. Найдовшу симуляцію умов проживання на Марсі провели в Росії в рамках проекту "Марс-500". Шість чоловік провели в ізоляції 520 днів з червня 2010 року по листопад 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-