Бренсон представив новий космічний корабель для туристів

Бренсон представив новий космічний корабель для туристів

Фото
Укрінформ
Американська компанія Virgin Galactic представила новий пілотований космічний корабель для туристичних польотів серії SpaceShipTwo.

Про це йдеться на сайті Virgin Galactic.

"VSS (Virgin Spaceship - Ред.) Unity був відкритий у FAITH в Мохаві, де виготовляються та випробовуються програми космічних польотів Virgin Galactic", - зазначається в повідомленні.

Новий корабель здатний доставляти на навколоземну орбіту за один політ двох пілотів і до шести космічних туристів. Очікується, що в космосі вони зможуть перебувати в невагомості до трьох хвилин.

Представляв корабель, який був створений на основі попередньої версії SpaceShipTwo, британський мільярдер та власник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон.

Попереду на VSS Unity чекають тести та випробування. Передбачається, що він буде стартувати в парі з літаком-носієм WhiteKing Two, від якого він відстикується після початкового розгону на висоті приблизно 16 км. Далі Unity запустить власні двигуни і підніметься в термосферу на висоту 100 км.

На даний момент компанія Virgin Galactic не називає терміни, коли саме у космос відправлять перших туристів.

До розробки проекту VSS Unity долучився і британський вчений Стівен Хокінг. На церемонії відкриття корабля він зазначив, що хотів би здійснити політ на ньому.

Нагадаємо, аварія попередньої версії SpaceShipTwo сталася під час випробувань 31 жовтня 2014 року. Тоді один з пілотів загинув, другий катапультувався, отримавши серйозні травми.

Як показали результати дослідження, причиною катастрофи стала помилка пілота, а також конструктивні недоліки корабля, через які вона стала можлива.

Фото: image.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-