Фейгін передбачає можливість обміну Сущенка на Вишинського

Фейгін передбачає можливість обміну Сущенка на Вишинського

Укрінформ
Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого в Росії, вважає, що є можливість обміну його підзахисного на Кирила Вишинського.

Про це Фейгін повідомив у Twitter.

«Учора я відвідав у ВК-11 мого підзахисного Романа Сущенка. З усього, що мені вдалося дізнатися, у мене є підстави вважати обмін Сущенка на Вишинського можливим. Зараз це залежить від керівництва України та його здатності такі переговори провести», - написав Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві.

Читайте також: Фейгін припустив можливість обміну Сущенка

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (м.Кірово-Чепецьк, с.Утробіно). У колонії він знаходиться в так званому безпечному місці, щоб уникнути можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Тоді за результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави та оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. На засіданні суду Вишинський заявив, що виходить з українського громадянства, і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за захистом.

19 липня Подільський райсуд продовжив арешт Вишинського до 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-