Посол України у Франції отримав від Сущенка новорічну листівку

Посол України у Франції отримав від Сущенка новорічну листівку

Укрінформ
До посольства України у Франції надійшла новорічна листівка від незаконно засудженого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це у Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

«Отримав новорічну листівку від Романа Сущенка, намальовану ним власноруч. Вкотре переконався в неймовірній талановитості українського журналіста! Тримайся, Романе! Продовжуємо робити все можливе для твого звільнення!», - написав посол.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції - захисник

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення ”законним”.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-