Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції - захисник

Сущенка в колонії тримають в інформаційній ізоляції - захисник

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко утримується в колонії в Кіровській області у відносно нормальних побутових умовах, однак не має можливості отримувати пресу.

Про це його захисник Марк Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу.

«Можна підбивати підсумки тривалого побачення Романа Сущенка з рідними, що нарешті відбулося. Сам факт того, що право на це вдалося отримати протягом двох місяців, а також те, що Роману за цей період поліпшили побутові умови - він знаходиться в безпечному місці, з підведеною електричною розеткою - можна оцінювати позитивно. Як і те, що його регулярно відвідують члени місцевої ГНК (Громадської наглядової комісії, - ред.), консул, родичі, захисники», - сказав Фейгін.

Водночас, за його словами, Сущенко нині практично знаходиться в інформаційній ізоляції. Інформацію він отримує лише епізодично, під час відвідин, а пресу зараз не отримує.

Як повідомлялося, днями Сущенко вперше провів тривале побачення з дружиною і дочкою.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Рідні Сущенка розповіли про умови його перебування в Утробіно

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-