Фейгіна пустили на побачення до Сущенка

Фейгіна пустили на побачення до Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Громадський захисник Марк Фейгін відвідав незаконно засудженого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка в колонії у селі Утробино.

Про це він написав у Twitter.

"Щойно вийшов від Романа Сущенка, з ВК-11. Від сьогодні мене допустили до відвідування його в колонії. У Романа все налагодилося з побутовими питаннями в ПКТ, передає вітання співвітчизникам. Сущенко просив передати, що група "КАЗКА" з хітом "Плакала" рве топ ВК-11!" - написав він.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Читайте також: У Брюсселі відкрилася виставка робіт Сущенка

У понеділок з'явилася інформація, що керівництво колонії в Кірово-Чепецьку не збирається пускати громадського захисника Фейгіна до його підзахисного. Юрист сказав Укрінформу, що якщо так станеться, то він оскаржить це рішення в різних інстанціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-