У Брюсселі відкрилася виставка робіт Сущенка

У Брюсселі відкрилася виставка робіт Сущенка

Відео
Укрінформ
Увечері у вівторок, 18 грудня, у Брюссельському прес-клубі відбулося відкриття виставки творів власного кореспондента Укрінформу в Парижі, а нині – політичного в’язня Кремля Романа Сущенка.

На виставці представлені збільшені фотокопії художніх творів Романа, які він виконав у московській в’язниці «Лефортово» протягом 2016-2018 років під час «слідства» у справі, яка від початку була сфабрикована спецслужбами Російської Федерації.

«Зараз ви можете бачити картини, які Роман Сущенко виконав у в’язниці. Його запит про пензлі й фарби був відхилений тюремною адміністрацією, тож він використовував кулькову ручку, олівець та цибулевий сік. Це історія про те, як навіть під критичними загрозами та психологічним тиском людина може залишатися людиною. Ці картини є найкращою ілюстрацією того, як людська душа залишається вільною, незважаючи на будь-який тиск, тортури або приниження», - йдеться у анотації до виставки.

Виставка викликала великий інтерес у творчої спільноти Брюсселя. На презентації картин Романа Сущенка були присутні журналісти бельгійських і міжнародних видань, представники дипломатичного корпусу і творчої інтелігенції, депутати Європарламенту, представники українських громад у Бельгії тощо.

Читайте також: Сущенко розповів про своє перебування в колонії Утробіно

Під час презентації, яку було проведено Укрінформом спільно з громадською організацією «Бізнес-рада ЄС-Україна», був зроблений особливий наголос на тому, що Роман Сущенко є одним із більш ніж 70-ти політичних в’язнів, які перебувають у російській неволі лише за те, що вони є українцями, мають активну громадянську позицію і активно протистоять російській агресії проти України.

Як повідомлялося, власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко у вересні 2016 року був викрадений російськими спецслужбами у Москві, куди він прибув, щоб відвідати родичів. Три доби родина нічого не знала про долю чоловіка й батька, поки Романа випадково не зустріла у в’язниці російська правозахисниця і повідомила про його місце знаходження.

Роман Сущенко за сфабрикованою проти нього справою був звинувачений у шпигунстві та 4 липня 2018 року засуджений московським судом до 12 років ув’язнення. Він ніколи не визнавав і не визнав висунуті проти нього звинувачення.

Відкриття виставки творів Романа Сущенка у Брюсселі є одним з громадських заходів на підтримку його та інших українських політичних в’язнів, головною метою яких є припинення правового свавілля Кремля і звільнення всіх українських заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-