На KyivPhotoWeek2018 показали малюнки Сущенка

На KyivPhotoWeek2018 показали малюнки Сущенка

Фото
Укрінформ
В рамках Другого Міжнародного Форуму фотографії KyivPhotoWeek2018, який стартував у столиці в середу, презентували спецпроект "Мистецтво з-за грат" - фотографії картин, створених незаконно ув'язненим в РФ українським журналістом Романом Сущенком.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надзвичайно приємно було бачити фото робіт батька на KyivPhotoWeek2018. Виставка вийшла дуже атмосферна, багато людей зупинялися біля експозиції, роздивлялися, фотографували, обговорювали. Даний спецпроект є ще одним нагадуванням про проблему українських політв'язнів. Дуже важливо порушувати це питання на усіх майданчиках", - зазначила донька Романа Сущенка Юлія.

Читайте також: Україна закликає ООН засудити Росію за ув'язнення Сущенка

На Форумі було представлено 20 фотокопій малюнків. Всі картини Сущенко створив за два роки перебування у московському СІЗО "Лефортово" за допомогою кулькової ручки, чаю, олівця, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки ув'язненим заборонено мати приладдя для малювання.

На KyivPhotoWeek2018 показали малюнки Сущенка / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Значну частину експозиції Форуму склала концептуальна фотографія – одна з сучасних тенденцій у світовій фотографії. На виставці були представлені роботи Олександра Клименко, Ігоря Гусева, Сергія Тумасова, а майстер фотографії з Австрії Петер Лаглер продемонстрував свою колекцію­ фотографічних абстракцій.

У основній експозиції відомий український фотограф Ігор Гайдай представив нові роботи з різних проектів, які досі не демонструвалися.

Найкращий фотограф Непалу Горак Біста продемонтстрував свої замальовки з життя в гірській країні.

KyivPhotoWeek2018 / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Виставка-ярмарка KyivPhotoWeek2018 триватиме до 28 жовтня. За словами організаторів KyivPhotoWeek, наступні форуми також планують проводити у комплексі Toronto-Kyiv (вул. Велика Васильківська, 100).

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення за сфабрикованими обвинуваченнями в шпигунстві, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

Читайте також: Справа Сущенка: посол каже, що Франція “тримає руку на пульсі”

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання.

18 жовтня громадський захисник Марк Фейгін у коментарі Укрінформу повідомив, що у процесі етапування журналіст Укрінформу був поміщений у збірний пункт в'язниці "Матросская тишина", а скільки він там перебував і куди його було направлено, досі невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-