Романа Сущенка етапували у колонію

Романа Сущенка етапували у колонію

Політв’язні
Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що його підопічного вже етапували.

Про це Фейгін написав на своїй сторінці в Facebook.

"За попередньою інформацією Романа Сущенка етапували до місця відбування покарання", - написав він.

Раніше Фейгін заявляв, що місце етапування визначає Федеральна виконавча служба покарань (ФСВП) РФ. "Вони тільки вирішують і нам не повідомляють - ані Романові, ані його родичам, ані адвокатам", - зазначив Фейгін.

Відповідно, тільки тоді, коли український журналіст прибуде в місце відбування покарання, про це сповістять близьких Сущенка.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 5 жовтня, в агентстві відкрилася виставка малюнків "Мистецтво з-за грат" незаконно затриманого в РФ і засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. В експозиції представлено 20 малюнків, написаних ним в Лефортово з 2016-го по 2018 рік.

Читайте також: Геращенко передали листи від Сущенка та Сенцова

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Дочка і дружина Сущенка 4 жовтня відвідали його в СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-