Геращенко передали листи від  Сущенка та Сенцова

Геращенко передали листи від Сущенка та Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Перший заступник Голови ВР, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко отримала листи від від українських політв’язнів Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Про це вона написала у Фейсбуці.

“Сьогодні я отримала два листи. В кілька речень. Один написаний такою слабою рукою, що треба розбирати слова та літери. Дуже важливі і дорогі мені листи . Від Романа Сущенка і Олега Сенцова. Мені передали іх адвокати і рідні політв‘язнів . Це особисті листи. Написані дуже сильними людьми, які вірять в Україну. За це й засуджені”, - написала Геращенко.

Вона додала, що “ Романа днями відправлять по етапу, й ніхто не знає куди”. “Ми з Ромою земляки, черкащани, нас пов‘язує спільна професія, я добре знаю Рому й десятки разів давала йому коментарі. На моєму столі є його картина -намальована лушпинням і соком буряка в Лефортово”, - наголосила Геращенко.

Перший заступник Голови ВР також підкреслила, що з Олегом Сенцовим вони могли перетинатися на Майдані.

“Але я не пам‘ятаю, то були буремні дні,калейдоскоп прекрасних людей і облич. Ми маємо витягти Олега, Романа , всіх наших. Я не знаю, що ми ще маємо зробити, але повинні потроіти зусилля, тиснути на весь світ, щоб їх витягти. Й хлопців з Донецька й Луганська теж. Дай Бог пережити їм ці випробування. Сили та здоров‘я пережити. Олегу - викарабкатися з голодування. Ми зобов‘язані їх витягти. Зобов‘язані”, - підсумувала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Ірина Геращенко у п'ятницю відвідала відкриття в Укрінформі виставки малюнків незаконно засудженого в РФ журналіста агентства Романа Сущенка, написаних ним у Лефортово з 2016-го по 2018 роки. Саме на цій презентації громадський захисник Сущенка Марк Фейгін передав Геращенко листа від нього.

Читайте також: Варіанти обміну Сущенка пропонувалися, але Кремль проти - Фейгін

Раніше про припинення голодування заявив український режисер Олег Сенцов. У своєму листі сестрі Наталії Каплан він пояснив, що змушений це зробити. 

“Я змушений завтра (6 жовтня - Ред .) знятись з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що «полетіли» внутрішні органи. У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок - там все”, - йдеться у листі Сенцова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-