Ми робимо все, щоб тема Сущенка була у полі зору - Укрінформ

Ми робимо все, щоб тема Сущенка була у полі зору - Укрінформ

Укрінформ
Українське інформаційне агентство Укрінформ докладає всіх зусиль, аби ім'я його журналіста Романа Сущенка, незаконно засудженого в Росії, було на слуху у світу.

На цьому наголосив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко на прес-конференції з нагоди відкриття в агентстві виставки робіт Сущенка.

"Ми продовжуємо вважати Романа нашим журналістом. Вже майже 2 роки банер з його портретом висить над нашим агентством, і його бачать всі. Ми як агентство робимо все для того, щоб тиск на Кремль, на Путіна був якомога потужнішим. Весь час в інформаційному полі підтримуємо тему Сущенка. У нас є ціла сторінка "Волю Сущенку!". Проводимо різноманітні акції, флешмоби. Наші журналісти за кордоном виходять до іноземних посольств, консульств, організовують мітинги, доносять цю інформацію до зарубіжної спільноти. Ми робимо все, щоб тримати ім'я Романа на слуху", - підкреслив Харченко.

Щодо робіт Сущенка він зазначив, що вони ще раз засвідчують, наскільки Роман - сильна особистість.

"Коли для такої сильної особистості великий світ звужується до маленької камери, вона все одно знаходить потужний канал комунікації із зовнішнім світом. Коли він не може інакше самореалізуватися - ні професійно, ні в громадській діяльності, і сім'ї немає поруч, - він живописом комунікує зі світом", - сказав керівник агентства. 

Він розповів про ідею разом з Укрпоштою випустити ці роботи як листівки і розіслати по світу. А також повідомив, що з подібною ініціативою виступило Чеське посольство, яке запросило дозволу на те, щоб до Різдва випустити листівки з малюнками Романа Сущенка.   

"І якщо хтось, отримавши таку листівку, пришле її на Різдво самому Роману, це теж буде підтримка, яка йому дуже потрібна", - наголосив Харченко.

Під час прес-конференції ішлося також про можливість  влаштувати благодійний аукціон робіт Сущенка.

"Ми працюємо над реалізацією цієї ідеї. Ми зробимо все, щоб це вдалося, оскільки це можливість ще раз показати, наскільки багато може одна людина. Роман, перебуваючи в 2х2 метри просторі, маючи під рукою лушпиння від цибулини, міцний чай, буряк і кулькову ручку, створює такі фантастичні малюнки! Ми просто зобов'язані донести результати цієї праці до світу", - сказав гендиректор Укрінформу. 

Донька ув'язненого журналіста Юлія Сущенко, своєю чергою, зазначила: "Я думаю, що це єдина річ у СІЗО і єдина можливість показати, що, попри те, що фізично він в ув'язненні, морально і психологічно він - вільний. І його творчість - спосіб донести до нас усіх, що є така людина, журналіст, художник. Батько, чоловік. Який хоче якнайшвидше повернутися додому". 

Радник міністра інформаційної політики Марина Соботюк запевнила, що МІП всіляко сприятиме звільненню Романа Сущенка.

"Щодня, коли до нас приходять представники посольств, а наші працівники виїжджають за межі України на міжнародні зустрічі, де обговорюються важливі питання щодо України, всюди піднімається тема Сущенка. Міжнародний тиск дуже важливий. І нам усім важливо не зупинятися, постійно бути в інформаційному просторі", - сказала вона. 

Читайте також: В Укрінформі відкрилася виставка малюнків Сущенка

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 5 жовтня, в агентстві відкрилася виставка малюнків "Мистецтво з-за грат" незаконно затриманого в РФ і засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. В експозиції представлено 20 малюнків, написаних ним у Лефортово з 2016-го по 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-