В Укрінформі відкрилася виставка малюнків Сущенка

В Укрінформі відкрилася виставка малюнків Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
У п'ятницю, 5 жовтня, в агентстві Укрінформ відкрилася виставка малюнків «Мистецтво з-за грат» незаконно затриманого в РФ і засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

На виставці представлено 20 малюнків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виставку відвідали перший заступник Голови Верховної Ради України, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко; радник міністра інформаційної політики Марина Соботюк; громадський захисник журналіста Марк Фейгін; його дружина Анжела та донька Юлія Сущенко; генеральний директор УНІА "Укрінформ" Олександр Харченко.

В Укрінформі відкрилася виставка малюнків Сущенка/ Фото Володимира Тарасова

Загалом за два роки перебування у московському СІЗО від журналіста надійшло більше двадцяти малюнків, написаних за допомогою кулькової ручки, чаю, олівця, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки за правилами СІЗО ув'язненим заборонено мати приладдя для малювання.

Картини Романа Сущенка

Читайте також: Донька Сущенка розповіла про зустріч із батьком у СІЗО

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Виставка малюнків Романа Сущенка "Мистецтво з-за грат" у вікнах Укрінформу / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Донька та дружина незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка у четвер, 4 жовтня, відвідали його у СІЗО "Лефортово".

Етапування з СІЗО "Лефортово", де його тримали два роки, до колонії можливе будь-якого дня, починаючи з наступного понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-