Сущенко звернувся до співвітчизників перед етапом у колонію

Сущенко звернувся до співвітчизників перед етапом у колонію

Політв’язні
Укрінформ
Власкор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Роман Сущенко передав звернення до колег, друзів і співвітчизників перед етапом в колонію.

Звернення оприлюднив адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці у Facebook.

"Промайнули два роки ув'язнення. Я вам надзвичайно вдячний за вашу солідарність, допомогу, підтримку та участь", - написав Сущенко.

За його словами, "жодного разу, миті не сумнівався у щирості та палкості таких колективних дій. Сподіваюся, що ви і надалі продовжите підтримувати мене, мою родину та справедливість".

Сущенко написав, що вірить "у щасливе розв'язання ситуації, у якій опинився". Журналіст зазначив, що "постійно відчував підтримку української влади, нашої держави, уряду, Президента, громадської спільноти та просто людей. Низький уклін вам! До зустрічі у Києві".

Читайте також: Сущенка можуть відправити по етапу вже в понеділок

Звернення датоване 3 жовтня 2018 року.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним" .

Сущенко до кінця цього тижня має отримати побачення з родиною. Етапування з СІЗО "Лефортово", де його тримали два роки, до колонії можливе будь-якого дня, починаючи з наступного понеділка.

В Укрінформі завтра, 5 жовтня, о 14:30 (зала 1) відбудеться відкриття виставки малюнків власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-