Сущенка можуть відправити по етапу вже в понеділок

Сущенка можуть відправити по етапу вже в понеділок

Укрінформ
Громадський захисник журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що його підзахисного можуть відправити на етап уже в понеділок.

Про це адвокат написав у Facebook.

"Крім усього іншого, через мій недопуск до Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" підвисає питання про побачення його з родиною. Є лише усна домовленість з в'язницею про це, жодних паперів про дату і час немає. А в понеділок Романа Сущенка вже можуть відправити на етап", - зазначив Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фейгін заявив, що у вівторок і середу не зміг потрапити до Сущенка. Так, за словами громадського захисника, 3 жовтня його не пустили до журналіста під приводом, що вирок набув чинності, і Фейгін тепер не може відвідувати українця. "Саме для цього і позбавляли мене статусу, щоб почати тиснути на Романа у в'язниці", - зазначив Фейгін.

У СІЗО Лефортово традиційно великі проблеми з відвідуванням затриманих через малу кількість обладнаних для цього приміщень.

Читайте також: Російські тюремники заборонили Фейгіну відвідувати Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Скаргу на вирок було подано 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Фото: Роман Цимбалюк/FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-