Сущенко: З’явилася надія, що до колонії дістануся неушкодженим

Сущенко: З’явилася надія, що до колонії дістануся неушкодженим

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко, незаконно засуджений в РФ, фізично та психологічно готується до етапування.

Про це він розповів в інтерв’ю агентству.

«Зустрівся з керівництвом Лефортова. Відверта розмова дала уявлення, чого чекати. З’явилася надія, що до колонії дістануся неушкодженим, пальців і кінцівок не поменшає», - зазначив Сущенко.

Він уточнив, що за час його перебування в СІЗО у нього змінилося семеро сусідів по камері, з яких двоє розказували, що їм доводилося вбивати людей.

Перед етапуванням журналіст регулярно займається фізичними вправами, згадуючи свій армійський досвід, а також - більш ранній, коли він в Черкасах займався фехтуванням на шаблях (отримав перший дорослий розряд чи навіть КМС). Гантелі та штангу Роман зробив з пластикових пляшок із водою.

Як повідомляв раніше громадський захисник Сущенка Марк Фейгін, етапування його підзахисного можливе будь-якого дня починаючи з наступного понеділка.

Читайте також: Сущенко планує благодійний аукціон своїх малюнків із Лефортового

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав вирок законним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-