Сущенко планує благодійний аукціон своїх малюнків із Лефортового

Сущенко планує благодійний аукціон своїх малюнків із Лефортового

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений в РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко хотів би провести благодійний аукціон малюнків, створених ним у СІЗО "Лефортово".

Про це він повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

"Є ідея влаштувати благодійний аукціон під патронатом Укрінформу, мера Києва, МЗС та МІП. Частину коштів віддати на підтримку політв’язнів", - сказав Сущенко.

Журналіст також розповів, що один з його малюнків - "Руанський собор", - відправлений із СІЗО через "Пошту Росії", безслідно зник. Також існує велика серія малюнків, які мало хто бачив. Це автомобілі, які Сущенко малює для свого сина Максима та надсилає йому.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенка можуть відправити по етапу вже в понеділок

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав вирок законним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-