Фейгін побував у Сущенка в СІЗО

Фейгін побував у Сущенка в СІЗО

Політв’язні
Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін все ж зміг відвідати свого підзахисного та оформив документи, згідно з якими має право впродовж місяця відвідувати його як представник Сущенка в ЄСПЛ.

Про це Фейгін повідомив у коментарі Укрінформу.

"Щойно побував у Романа Сущенка у в'язниці. Десь більше години заповнювали з ним різні папери, заяви. Тепер я можу відвідувати Сущенка як його представник у ЄСПЛ. Цей дозвіл діє впродовж місяця. І раз на місяць треба буде писати подібний набір документів. Це стало можливим в результаті публічності, широкому висвітленню того, що відбувається журналістами, за що я їм вдячний", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що такий порядок визначений під час перебування Сущенка в СІЗО. Що відбуватиметься після його етапування, стане відомо пізніше, по факту.

Також Фейгін написав у Twitter: "Якщо вже без адвокатського статусу мені вдається залишатися у справі мого підзахисного, то чого б вдалося добитися при його наявності? Ми витягнемо Сущенка, я обіцяю".

Як повідомлялося, раніше 2 і 3 жовтня Фейгін не зміг потрапити до Сущенка. Так, за словами громадського захисника, 3 жовтня його не пустили до журналіста під приводом, що вирок набув чинності, і Фейгін тепер не може відвідувати українця.

Читайте також: Фейгіна пускатимуть до Сущенка як представника в ЄСПЛ

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд Росії визнав "законним" вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-