У центрі Парижа провели акцію на підтримку Сущенка

У центрі Парижа провели акцію на підтримку Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Парижа відбулася акція #FreeSushchenko, учасники якої вимагали звільнити незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка та інших бранців Кремля.

Активісти провели демонстрацію на площі Трокадеро, після чого перемістилися на Марсове поле, повідомляється на сторінці акції у Facebook.

«Вимагаємо свободи Роману Сущенку, Олегу Сенцову, Володимиру Балуху, Олександрові Кольченку, Павлові Грибу, Миколі Карпюку, Станіславу Клиху та всім іншим бранцям Кремля», - наголошували учасники акції.

Вони нагадали, що сьогодні виповнюється рівно два роки, відколи кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був незаконно заарештований під час приватної поїздки до Москви. 

«Роман Сущенко є дипломованим журналістом, до арешту він працював 6 років у Парижі, з офіційною акредитацією міністерства закордонних справ, а в агентстві Укрінформ - з 2002 року», - наголосили організатори акції.

Учасники акції тримали плакати з вимогою звільнити Романа Сущенка та інших політичних в'язнів Кремля, скандували «Волю Сущенку».

Читайте також: Клімкін: Керівництво Франції завжди підтримувало звільнення Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка напорушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Московський міський суд 4 червня засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-