Клімкін: Керівництво Франції завжди підтримувало звільнення Сущенка

Клімкін: Керівництво Франції завжди підтримувало звільнення Сущенка

Відео
Укрінформ
Представники влади Франції, зокрема президент Еммануель Макрон та глава МЗС Жан-Ів Ле Дріан, на зустрічах завжди висловлювалися за якнайскоріше звільнення власкора Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до США.

"Роман - це взагалі людина фантастична. Я його дуже добре знаю, я давав йому інтерв'ю. Ми розмовляємо з усіма нашими друзями та партнерами, зокрема французькими. І міністр закордонних справ (Франції - ред.), і президент Франції завжди стоять за те, щоб Романа звільнили якнайскоріше. І це обов'язково відбудеться", - сказав Клімкін.

Читайте також: Сущенко є прикладом незламності - посол Перебийніс

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-