Діаспора у США вимагає від РФ звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Діаспора у США вимагає від РФ звільнити Сущенка та інших політв'язнів

Відео
Укрінформ
Українська діаспора у США вимагає від Росії звільнення незаконно ув'язненого українського журналіста Романа Сущенка, від дня арешту якого виповнюється два роки.

Про це йдеться у відеозверненні голови Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрія Футея, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Я як голова Українського конгресового комітету Америки хочу долучитися до цього так званого флешмобу, який ви маєте, на підтримку Романа Сущенка. Ми знаємо, що він уже майже два роки сидить у в'язниці, поневолений росіянами. Я хочу запевнити і його, і його родину, і всіх українців, що ми, діаспора, тут в Америці боремося за нього, боремося за всіх політв'язнів, звертаємося до членів Конгресу, звертаємося до адміністрації президента (Дональда Трампа - ред.), проводимо акції по різних своїх містах. Ми є з вами, ми є з українським народом, а саме головне - з нашими в'язнями. І ми вимагаємо, щоб Росія звільнила всіх наших українських політв'язнів. Так що, пане Романе, ми з вами, пане Олег Сенцов, ми з вами! Всі політв'язні, українська діаспора в Америці з вами і вас підтримує!" - заявив Футей.

Читайте також: Латвія в ООН закликає Росію звільнити 64 політв’язнів

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-