Латвія в ООН закликає Росію звільнити 64 політв’язнів

Латвія в ООН закликає Росію звільнити 64 політв’язнів

Укрінформ
Російська Федерація мусить негайно звільнити усіх українських політичних в’язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я знову закликаю Росію звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує вже 140 днів. ...Я також закликаю Росію негайно звільнити й інших 64 політв’язнів, у тому числі журналіста Романа Сущенка”, - сказав Рінкевичс.

Він наголосив на важливості дотримання у світі свободи преси, що є необхідною умовою для “миру, справедливості та прав людини кожного”. “Я закликаю владу М’янми звільнити двох журналістів Reuters Ва Лоне та К’яв Сое Оо”, - додав дипломат.

Читайте також: Посольство України в Португалії вимагає звільнити Сущенка

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою, та звинуватили у шпигунстві.

Москміськсуд 4 червня 2018-го засудив Сущенка на основі сфабрикованих обвинувачень до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-