Посольство України в Португалії вимагає звільнити Сущенка

Посольство України в Португалії вимагає звільнити Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
Посольство України в Португалії вимагає звільнити кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та закликає спільноту посилити тиск на Росію з метою звільнення всіх українців - заручників кремлівського режиму.

Про це йдеться у відеозверненні Надзвичайного та Повноважного Посла України в Португалії Інни Огнівець.

«Росія продовжує утримувати на своїй територій та в окупованому Криму понад 60 громадян України як заручників своєї агресивної політики проти нашої держави. Сьогодні минає два роки з того часу, як політичним в’язнем Кремля став кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко», - сказала дипломат.

Вона нагадала, що 4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму за сфальсифікованими обвинуваченнями у шпигунстві.

«Ігнорування судом доведених стороною захисту фактів вчиненої проти Романа Сущенка провокації та грубої фальсифікації справи є черговим свідченням відсутності правосуддя у Російській Федерації. Проведення слухання в закритому режимі, без допуску українських та іноземних дипломатів, представників ЗМІ, вкотре засвідчує, що справа є повністю сфальсифікованою. Ми продовжуємо боротися за українських політв’язнів Кремля», - наголосила Огнівець.

Посол і працівники диппредставництва долучилися до флешмобу #FreeSushchenko з вимогою звільнити журналіста.

Читайте також: Сьогодні - два роки від дня затримання Романа Сущенка

«Закликаємо світову спільноту посилити політичний та правовий тиск на Росію з метою звільнення та повернення в Україну всіх громадян України, які стали заручниками кремлівського режиму в умовах триваючої агресії проти нашої держави», - заявила посол України в Португалії.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Фото - Посольство України в Португалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-