Україна в ОБСЄ порушила питання звільнення Сущенка

Україна в ОБСЄ порушила питання звільнення Сущенка

Укрінформ
Україна закликає російський режим до негайного та безумовного звільнення незаконно засуджених Романа Сущенка, Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв’язнів, які утримуються Кремлем.

На цьому наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"12 вересня Верховний суд Росії підтримав ганебне рішення Московського міського суду стосовно українського журналіста Романа Сущенка, який був засуджений до 12 років колонії суворого режиму. Ми засуджуємо ці дії російського режиму та закликаємо до негайного та безумовного звільнення Романа Сущенка, Олега Сенцова та Володимира Балуха, які продовжують голодування, а також багатьох інших", - заявив він.

Прокопчук наголосив, що кількість утримуваних Кремлем українських політв’язнів постійно зростає, "оскільки Москва продовжує використовувати підконтрольні державі суди для винесення вироків українським громадянам за сфабрикованими справами та під час закритих засідань".

Читайте також: Політв’язні Кремля: Геращенко нагадала, що ключі від усіх в'язниць — у Путіна

Як повідомлялося, загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. 12 вересня Верховний суд Росії визнав “законним” вирок Московського міського суду.

Фото: Роман Цимбалюк, FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-