Мін'юст додасть вирок Сущенку до заяви в ЄСПЛ проти Росії

Мін'юст додасть вирок Сущенку до заяви в ЄСПЛ проти Росії

Укрінформ
Рішення Верховного суду РФ у справі журналіста Укрінформу Романа Сущенка буде долучено до міждержавної заяви України проти Росії до Європейського суду з прав людини щодо українських політв’язнів.

Про це повідомили Укрінформу у відповідь на інформаційний запит.

«Таке рішення Верховного суду РФ є цинічним продовженням політики держави-агресора щодо переслідування громадян України з політичних мотивів за сфабрикованими обвинуваченнями. Зазначені факти будуть долучені до міждержавної заяви України проти Росії щодо українських політичних в’язнів, у тому числі Романа Сущенка", - заявив заступник міністра юстиції - Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина. 

Читайте також: Сущенко у російському суді: Долі людей тут вирішуються за 10 хвилин

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня 2018 року Верховний суд Російської Федерації визнав законним винесений 4 червня 2018 року вирок українському громадянину Роману Сущенку за сфабрикованими обвинуваченнями у шпигунстві та підтвердив призначене йому Московським міським судом покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму. 

10 серпня 2018 року урядом України було подано до Європейського суду з прав людини нову міждержавну заяву щодо переслідування Росією громадян України з політичних мотивів. 

Ця заява України стосується політики переслідування Росією громадян України та містить перелік порушень прав 71 українського політичного в’язня, які незаконно переслідуються та утримуються на тимчасово окупованій території Криму та території Російської Федерації.

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду міждержавну заяву України. Відтепер у його провадженні ще один міждержавний позов проти Російської Федерації – «Україна проти Росії (VII)» за № 38334/18.

Міністерство юстиції України продовжує збір доказової бази масштабних порушень Росією прав людини з метою притягнення держави-агресора до міжнародно-правової відповідальності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-